maanantai 5. lokakuuta 2009

Sherborne-koulutus Baezan erityiskoululla

Erityisliikunnanohjaaja Krista Sutinen vieraili Baezassa auttamassa hankeen työtä vapaaehtoispohjalta viime huhti-toukokuussa. Oli mukava saada vieras Suomesta ja apua oppilaille joiden liikkuminen ei aina ole yhtä sujuvaa kuin muiden lasten ja nuorten. Yhtenä osana Kristan vierailua oli hänen järjestämänsä Sherborne-kurssi jossa kävimme läpi metodin teoriaa ja taustaa sekä loimme yksinkertaisen ohjelman joka sopii juuri oppilaillemme täällä Baezan oloissa.
Yksi ohjelman eduista on luoda miellyttävä ja rohkaiseva ympäristö sekä se auttaa rentouttamaan hermostuneimpiakin oppilaita. Myös erityiskoulun henkilökunta sai nauttia menetelmän tästä puolesta.


Sherborne-menetelmä auttaa oppilaita tuntemaan paremmin oman ruumiinsa ja sen mahdollisuuksia ja käyttämään sitä paremmin. Osana menetelmää on myös kannustaa nauttimaan liikunnan tuomasta ilosta.


Menetelmän loi englantilainen Veronica Sherborne ja sitä käytetään kansainvälisesti useissa maissa erityis- ja alkuopetuksen osana. Sherborne loi alkuperäisesti menetelmänsä vammaisille lapsille, mutta hänen mukaansa sitä voi käyttää kuka tahansa ja se hyödyttää sekä fyysistä, sosiaalista että intelektuaalista kehitystä.

Kuvat: Krista Sutinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti